Pentru apa potabila este mai bine sa alegi un put forat la mare adancime, deoarece exista un procent mai mic de fractii mari de gunoi si nisip, iar compozitia microelementelor este mai echilibrata. O sursa de apa potabila din foraje de mare adancime pe terenul tau, simplifica si menajul. Apa extrasa din subteran poate fi folosita pentru baut, gatit, spalat, udarea plantelor si pentru alte scopuri. Generalizand despre puturile de mare adancime, se poate spune ca fiecare dintre ele este speciala, permitandu-ti sa ai apa potabila curata si transparenta, putand merge in acelasi timp si mai adanc la diferite inaltimi. Adancimea forajului depinde de compozitia acviferelor, de aparitia acestora si de rezervele de apa. Conform experientei de foraj, orizonturile bune de apa se deschid sub 50 de metri, dar in unele cazuri poate fi necesara crearea unor puturi cu o adancime de 60 si 70 de metri. Aceasta depinde de unghiul raurilor subterane si de volumul acestora, iar expertii in lucrari de foraje de mare adancime, utiliza o harta de adancime.
Vazand indicatorul de adancime de 50-70 de metri, multi se indoiesc de asta, deoarece la forarea unui put, apa apare in put mult mai devreme. In functie de tipurile de sol, alternarea de nisip, argila, pietris, apa relativ buna va deveni disponibila deja la 8-12 metri adancime, si poate la 3-5. Insa acest strat este superficial, absoarbe toata apa sedimentara, poate contine toxine de pe campuri si drumuri, bacterii si este poluata de canalele absorbabile si toaletele stradale. In ceea ce priveste calitatea si compozitia chimica, o astfel de apa este similara cu apa din fantana. In cel mai bun caz, este potrivita pentru baut, dar este mult inferioara apei de mare adancime. Teoretic, apele pot fi impartite in ape subterane (pana la 5 m), interstrat (pana la 15-20 m) si arteziene (de la 20 la 1000 m).
Odata ce te-ai decis sa apelezi la specialisti in foraje de mare adancime, continua si nu da inapoi. Doar trecand printr-un numar suficient de filtre naturale (argila, nisip, calcar), strapungand roci de granit si piatra, poti obtine o adevarata sursa de apa potabila care nu este poluata de ceea ce se afla la suprafata pamantului. Alegerea unei anumite locatii de foraj depinde mai mult de comoditatea amplasarii putului pe santier si nu de posibila aparitie a apei. Astazi, nu se mai folosesc fire sau magneti pentru a cauta izvoare de mare adancime, ci, se utilizeaza tehnologie de ultima generatie.
Foraje - Denisipari .RO
contact@foraje-denisipari.ro
www.foraje-denisipari.ro