Logo
0766.886.739         contact@foraje-denisipari.ro
Foraje - Denisipari .RO
Foraje - Denisipari .RO - calitate premium
Foraje puturi de mici si mari dimensiuni, ne deplasam oriunde in tara.
Foraje - Denisipari .RO - calitate premium
Foraje puturi de mici si mari dimensiuni, ne deplasam oriunde in tara.

Foraje pompe de caldura

Profita ACUM de oferta lunii Mai, 15% reducere la foraje puturi si denisipari

Foraje puturi pentru pompe de caldura


Cu o analiza amanuntita a avantajelor si dezavantajelor pompelor de caldura, este necesar sa se adopte o abordare cuprinzatoare a costurilor atat pentru lucrarile de foraje pompe de caldura pentru instalare, cat si costurile actuale de functionare a sistemelor de incalzire. O pompa de caldura este cea mai scumpa alegere dintre toate tipurile de sisteme de incalzire. Cu toate acestea, costul de functionare este cel mai mic in comparatie cu alte sisteme. Operatiunile de foraje pompe caldura, obtinerea de date geologice privind compozitia solului pentru coborarea sondelor de adancime sau asezarea unui colector de conducte in puturi cu adancimea sub nivelul de inghet al solului (pana la 1,0-1,5 m), necesita costuri semnificative si disponibilitatea unui teren pentru instalarea lor.


Foraje pompe de caldura – Numar de puturi


Numarul puturilor sau adancimea acestora (pana la 100 m sau mai mult) depinde de geologia solului. Apa subterana este cea mai eficienta sursa de caldura pentru o pompa de caldura. Temperatura apei subterane este stabila pe tot parcursul anului in intervalul 6-10 grade С, iar datorita proprietatilor sale termofizice, apa face posibila obtinerea celui mai mare transfer de caldura dintre toate sistemele. Pe baza acestui fapt, lucrarile de foraje pompe de caldura poate avea o fezabilitate ridicata. Principalele aspecte care sunt luate in considerare atunci cand se analizeaza posibilitatea forarii puturilor pentru pompele de caldura sunt debitul sondei, calitatea apei subterane si metoda de evacuare a apei uzate dupa schimbatorul de caldura cu pompa de caldura. Debitul unui put se numeste productivitate maxima sau, cu alte cuvinte, volumul de apa care poate fi pompat in decurs de o ora. Debitul necesar de apa subterana se calculeaza printr-o anumita formula.

In practica, apa subterana este racita cu 3 grade, ceea ce corespunde la aproximativ 240 l/h per kW de putere termica. De exemplu, o sonda pentru o pompa de caldura cu o capacitate de 10 kW trebuie sa produca cel putin 2,4 mc de apa pe ora. Pentru a verifica bine performanta aportului, este necesar sa se testeze timp de 3 zile fara intrerupere, pompa de caldura. De regula, adancimea putului nu trebuie sa depaseasca 15 metri. Oportunitatea instalarii unei pompe de caldura la o adancime a putului de peste 15 metri este redusa drastic, deoarece este necesar sa se instaleze o pompa puternica de foraj care consuma multa energie electrica. In plus, in principiu, pot fi utilizate numai apele subterane care curg in orizontul superior (ape de suprafata).


Calitatea si compozitia apei din put


De asemenea, factorul determinant pentru proiectarea unui sistem de pompa de caldura este calitatea si compozitia apei din put. Apa care contine o cantitate mare de ioni de fier si mangan poate infunda foarte mult schimbatorul de caldura al pompei de caldura. Pentru a preveni impactul negativ al apelor subterane cu impuritati in sistem, este necesara utilizarea unui schimbator de caldura intermediar, cu posibilitatea epurarii acestuia. Deseurile (apa racita) trebuie evacuate intr-un put absorbant. Un astfel de put este o fantana de receptie similara situata in aval de apa subterana. Distanta dintre puturi trebuie sa fie de cel putin 15 metri. In acest caz, fantana trebuie sa primeasca intregul volum de apa, altfel poate duce la imbinarea nedorita a solului.

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
Mar ...
02.02.2020
Excelent
Foraje puturi Chiajna
Am cumparat o casa stil duplex in zona Chiajna, iar una din dorintele mele era sa-mi amenajez gradina asa cum mi am dorit. Din nefericire eu si vecinul meu am beneficiat de un put comun pentru doua case, iar in perioada cea mai secetoasa eram nevoita sa ud foarte des gradina...pana am rams pur si simplu fara apa si am ars doua pompe submersibile. Am apelat la acest site pentru un forarea unui put nou la o adancime corespunzatoare sa nu mai am probleme pe viitor. Recomand cu incredere!!! Pret corect.
Mar ...
02.04.2020
Excelent
Put forat Domnesti - Ilfov
Am ramas pur si simplu fara apa, nu stiam ce sa intamplat am sunat la mai multe numere de telefon chiar si de pe olx si majoritatea mi au dat un terment de 3-5 zile, ingrozita de situatie am tot insistant cu telefoanele pana am ajuns la foraje-denisipare.ro Au ajuns in aproximativ 4 ore la adresa mea si mi au explicat ca pompa a ramas blocata in nisipa si e nevoie de o denisipare si limpezirea putului cu o pompa speciala pentru apa murdara, punerea in functiune a pompei. Multumesc pentru tot sprijinul!
Ale ...
22.05.2020
Excelent
Put forat apa Chiajna
Am cumparat o casa noua de la un dezvoltator imobiliar toate bune si frumoase. Dupa aproximativ 9 luni de zile probleme cu apa au inceput sa apara, gaseam foarte mult nisip in filtrul de apa am crezut ca e ceva normal dar la scurt timp sa stricat centrala termica. Am luat legatura cu cei de la Foraje-Denisipare si asa am aflat ca putul meu are o adancime de doar 11metri prima panza freatica si din acest motiv problemele tot apar. Acum sunt super multumim ca am prelungit putul la 40 metri si totul este in regula!

Intrebari si raspunsuri

(1 intrebari) Adauga intrebare
Lus ...
31.10.2023
Put nevoi gospodărie și pompa căldură. Valea Unghiului-prahova
 
Foraje - Denisipari .RO
Va multumim pentru solicitarea dumneavoastra in legatura cu Foraje pompe de caldura. In cel mai scurt timp un reprezentant al Foraje - Denisipari .RO va va contacta. Pentru orice intrebare legata de Foraje pompe de caldura sunati la 0766.886.739


Contacteaza-ne

Foraje - Denisipari .RO

0766.886.739

0723.453.090

contact@foraje-denisipari.ro

www.foraje-denisipari.ro

Cere oferta de pret